close
LifeStyle

Как да предотвратим ухапванията от насекоми?

uhapvane-ot-nasekomi

Ухапванията от насекоми през лятото са често срещан проблем. Обикновено сме свикнали да третираме проблема след като се появи.

А защо да не предотвратим завинаги ужасните сърбящи, щипещи, болящи и раздразнителни ухапвания от насекоми? Има няколко страхотни начина за това!

1. Избягвайте сладки парфюми и козметични продукти
Сладката миризма привлича насекомите. Ако искате да се отървете от тях през лятото, когато прекарвате повече време в паркове и градини, не носете върху кожата си нищо със сладък мирис.

2. Избягвайте ярки цветове дрехи
Насекомите, за наше съжаление, имат блестящо зрение и разпознават цветовете. Ярките нюанси ги привличат поради специфичната им природа. Носете по-неутрални цветове дрехи, за да стоят пчелите, комарите, мухите далече от вас.

3. Хвърляйте едно око на чашата си преди да отпиете
Насекомите обожават човешките напитки. Ето защо винаги намират начин да се потопят в любимото ви питие. Не искате да глътнете някое жилещо насекомо, нали? Ужилването във вътрешността на гърлото може да е животозастрашаващо, дори за хора без алергии.

4. Не ходете боси по тревата
Пчелите обичат да се завират из нискорастящите детелини. Колкото и да обожавате да ходите боси в градината, не го правете, ако искате да избегнете ужилванията.

5. Запазете спокойствие, ако попаднете на пчелен рояк
Пчелите имат способността да регистрират паниката. Ако се ужасите и започнете да махате с ръце, да се гърчите и да бягате, ще стане по-лошо – ще ви нападне целият кошер. Ако обаче запазите спокойствие и бавно се измъкнете от ситуацията, пчелите няма да ви нападнат така жестоко. /az-jenata.bg