close
България

Късо съединение в телевизор подпали вила край Сливен

pojar

Един екип на РСПБЗН-Сливен се е отзовал на сигнал за запалена вила в района на местност „Рамануша“ край Сливен. Сигналът е получен в 17,37 часа. Спасена е сградата. Унищожени са домашно имущество, 30кв.м. покривна конструкция и техника. Причината за пожара е късо съединение в захранването на телевизор. При произшествието няма пострадали.

120 декара посеви са спасени при пожар от екипи на регионалните служби ПБЗН в Сливен и Твърдица на 10 август.
В 15,15 часа е получен сигнал за пожар в землището на град Шивачево, местността „Суванлъка“. Произшествието е ликвидирано своевременно от един екип на РСПБЗН-Твърдица, без да причини преки материални щети. Спасени са 20 декара посеви. Пожарът е тръгнал от запалени сухи треви.

В 12,30 часа е получен сигнал за пожар в село Младово. На място са изпратени 2 екипа на РСПБЗН-Сливен. Произшествието е ликвидирано своевременно, без са причини преки материални щети. Спасени са 100 декара посеви. Пожарът е тръгнал от запалени сухи треви и храсти.

Своевременно са ликвидирани пожари, възникнали в сухи треви и отпадъци, без да причинят преки материални щети, в землището на град Шивачево, кв. „Надежда“ до мелничен комплекс и в землището на селата Караново и Съдиево.