close
България

Къща горя в Сливен

ogyn-pojar

Екипи на РДПБЗН-Сливен са се отзовали на 11 сигнала за произшествия в дните от 11 до 14 ноември. Своевременно са ликвидирани пожари, без да причинят преки материални щети, възникнали в сухи треви и отпадъци –3 от екипи на РСПБЗН- Нова Загора и 2 от екип на РСПБЗН- Сливен.

На 12 ноември, в 12,06 часа, е получен сигнал за пожар в къща, намираща се в сливенския квартал „Надежда“. Произшествието е ликвидирано от 2 екипа на РСПБЗН-Сливен. Пострадали няма. Унищожени са покривна конструкция 20 кв.м., домашно имущество, бяла и черна техника. Спасени са 2 сгради. Причината за пожара е късо съединение в ел.инсталацията на къщата.

Екип на РЗПБЗН-Сливен е оказал съдействие на спешна помощ при пренасяне на 47-годишен мъж със сърдечна криза от жилището му в сливенския квартал „Младост“ до линейката.

Екип на РСПБЗН-Нова Загора се е отзовал на сигнал за заклещено куче в изкоп на ул. „Патриарх Евтимий“ в град Нова Загора. Пожарникарите са слезли в изкопа и са извадили животното невредимо. Сигналът е получен на 13 ноември в 18,48 часа.