close
България

ОДМВР-Сливен: Над 1000 нарушения на ЗДвП и 22 отнети шофьорски книжки за една седмица

patna policia

От 15 до 21октомври  на територията на ОДМВР-Сливен са проведени специализирани операции по контрол и пътната безопасност, разпоредени от директора на ОДМВР-Сливен старши комисар Димитър Величков и в рамките на национални кампании. Екипи, сформирани от служители на Пътна полиция и районните управления в Сливен, Нова Загора, Твърдица и Котел са проверили 2876 моторни превозни средства, и 2911 лица. Констатирани са 1071  нарушения на Закона за движение по пътищата и Кодекса за застраховане.

През изминалата седмица на територията на ОДМВР-Сливен с мобилни и стационарни камери са констатирани 383 нарушения на скоростта.

Издадени са 550 електронни фиша. В поделенията на пътна полиция и при проверки на пътя са връчени 166 фиша и са отнети 8 шофьорски книжки за неплатени глоби.

За други нарушения са съставени 849 фиша. Актовете са 154.

Установени са 10 неправоспособни водачи.  6 водачи са хванати да управляват след употреба на алкохол, като 4 от тях са  над 1,2 промила, за което е образувани бързи производства.

Трима водачи са употребили наркотични вещества.

Отнети са 8 шофьорски книжки за употреба на алкохол и наркотични вещества, 6 за нередовна застраховка Гражданска отговорност . Общо отнетите свидетелства за управление на МПС са 22.

През седмицата са проведени  3 операции по метода широкообхватен контрол – две в град Сливен и една в Нова Загора.

В ОДМВР-Сливен се осъществява засилена патрулна дейност по установяване на водачи и лица употребил или разпространяващи наркотични вещества.

Специализираните операции по пътна безопасност продължават, като контролната дейност е насочена към установяване на нарушения, пряко влияещи на пътния травматизъм. В ОДМВР-Сливен са предвидени действия по ежедневен контрол на скоростта, употребата на наркотици и алкохол, правоспособност, застраховка „Гражданска отговорност”, спазване на предимство, сигнализация и маркировка. Продължава контролът в малките населени места и общински пътища.