close
България

ОДМВР-Сливен: Над 1500 нарушения на ЗДвП в Сливенско за една седмица

kat

На територията на ОДМВР-Сливен се провеждат специализирани операции по контрол на скоростта и  правоспособност. Активно се проверява за употреба на алкохол и/или наркотични вещества от водачите на МПС на територията на общинските центрове и малките населени места в областта.

За периода от 24 да 30 март на територията на ОДМВР-Сливен са констатирани 1524 нарушения на Закона за движение по пътищата. Съставени са 249 актове за административни нарушения и 1275 фишове, от които 807 електронни за превишаване на скоростта.

Установени са четирима водачи на МПС, употребил алкохол от 0,5 до 1,2 промила. Двама водачи са  установени да управляват след употребил наркотични вещества. Един е отказал да бъдат изпробван за употреба на алкохол. Петима са установените неправоспособни водачи. За всички случаи са съставени актове и са образувани досъдебни и бързи производства.

На място при проверка на пътя са връчени 107 наказателни постановления и ел.фишове.

За една седмица са проведени пет операции по метода широкообхватен контрол на територията на Сливен, Нова Загора, Котел и Твърдица.

94 екипи са осъществили линеен контрол по автомагистрала „Тракия” и главните пътища І-6, І-7, ІІ-66, ІІ-53.

По автомагистрала „Тракия” е осигурено 24-часово дежурство. Засилено се проверяват  товарни автомобили и микробуси. Следи се за спазване на скоростта, рисково изпреварване и опасно поведение от страна на водачите.

Гражданите могат да подават сигнали за нарушения на ЗДвП на електронната поща на ОДМВР-Сливен – sliven@mvr.bg.