close
България

ОДМВР-Сливен: Над 1600 нарушения на ЗДвП в Сливенско за една седмица

kat

На територията на ОДМВР-Сливен се провеждат специализирани операции по контрол на скоростта и  правоспособност. Активно се проверява за употреба на алкохол и/или наркотични вещества от водачите на МПС на територията на общинските центрове и малките населени места в областта.

За периода от 19 до 25 май на територията на ОДМВР-Сливен са констатирани 1621 нарушения на Закона за движение по пътищата. Съставени са 160 актове за административни нарушения и 1461 фишове, от които 1082 за скорост.  Установени са шест водачи на МПС, употребил алкохол, като двама от тях са с показатели на дрегера над  1,2 промила. Един водач е отказал да бъдат изпробвани за употреба на наркотици. Петима са установените неправоспособни водачи. За всички случаи са съставени актове и са образувани досъдебни и бързи производства.

На място при проверка на пътя са връчени 96 наказателни постановления и ел.фишове.

За една седмица са проведени шест операции по метода широкообхватен контрол на територията на Сливен, Нова Загора, Котел и Твърдица.

80 екипи са осъществили линеен контрол по автомагистрала „Тракия” и главните пътища І-6, І-7, ІІ-66, ІІ-53.

По автомагистрала „Тракия” е осигурено 24-часово дежурство. Следи се за спазване на скоростта, рисково изпреварване и опасно поведение от страна на водачите.

Гражданите могат да подават сигнали за нарушения на ЗДвП на електронната поща на ОДМВР-Сливен – sliven@mvr.bg.