close
България

ОДМВР-Сливен: Над 580 нарушения на ЗДвП в Сливенско за една седмица

kameri

В ход е специализирана операция по линия на ROADPOL за контрол на товарните автомобили и автобуси

На територията на ОДМВР-Сливен се провеждат специализирани операции по контрол на скоростта и  правоспособност. Активно се проверява за употреба на алкохол и/или наркотични вещества от водачите на МПС на територията на общинските центрове и малките населени места в областта.

За периода от 5 до 11 май на територията на ОДМВР-Сливен са констатирани 587 нарушения на Закона за движение по пътищата. Съставени са 149 актове за административни нарушения и 438 фишове.  При  специализираните операции по време на празничните дни  са установени тринадесет  водачи на МПС, употребил алкохол, като петима от тях са с показатели на дрегера над  1,2 промила. Трима водачи са установени да управляват след употребил наркотични вещества. Един е отказал да бъде изпробван за употреба на наркотици. Седем са установените неправоспособни водачи. За всички случаи са съставени актове и са образувани досъдебни и бързи производства.

На място при проверка на пътя са връчени 91 наказателни постановления и ел.фишове.

За една седмица са проведени шест операции по метода широкообхватен контрол на територията на Сливен, Нова Загора, Котел и Твърдица.

81 екипи са осъществили линеен контрол по автомагистрала „Тракия” и главните пътища І-6, І-7, ІІ-66, ІІ-53.

От 8 до 14 май на територията на страната се провежда операция по контрол на товарните автомобили и автобуси. Инициативата е на европейската мрежа на службите на пътна полиция ROADPOL. Проверките са съвместни с екипи на Изпълнителна агенция „Автомобилна администрация”. Водачите се проверяват за спазване времето на почивка, превишаване на скоростта, употреба на алкохол и/или наркотични вещества, превоз на необезопасени товари, техническата изправност и претоварването на автомобилите.

По автомагистрала „Тракия” е осигурено 24-часово дежурство. Следи се за спазване на скоростта, рисково изпреварване и опасно поведение от страна на водачите.

Гражданите могат да подават сигнали за нарушения на ЗДвП на електронната поща на ОДМВР-Сливен – sliven@mvr.bg.