close
България

ОДМВР-Сливен: Над 700 нарушения на Закона за движение по пътищата са установени в Сливенско за една седмица

kat

На територията на ОДМВР-Сливен се осъществява ежедневен контрол по пътна безопасност и се провеждат специализирани операции по контрол на скоростта, правоспособност, пешеходци, скорост и традиционните акции „Лято” и „Ваканция! Да пазим живота на децата на пътя!”. Активно се проверява за употреба на алкохол и/или наркотични вещества от водачите на МПС на територията на общинските центрове и малките населени места в областта.

За периода от 18 до 24 август на територията на ОДМВР-Сливен са констатирани 743  нарушения на Закона за движение по пътищата. Съставени са 156 актове за административни нарушения и 587 фишове, от които 415  за скорост.  Установени са десет водачи на МПС, употребили алкохол, като двама от тях са с показатели на дрегера над 1,2 промила. Един е употребил наркотични вещества. Установен е един неправоспособен водач. За всички случаи са съставени актове и са образувани досъдебни производства.

На място при проверка на пътя са връчени 130 наказателни постановления и ел.фишове.

За една седмица са проведени пет операции по метода широкообхватен контрол на територията на Сливен, Нова Загора, Котел и Твърдица.

81 екипи са осъществили линеен контрол по автомагистрала „Тракия” и главните пътища І-6, І-7, ІІ-66, ІІ-53.

По автомагистрала „Тракия” е осигурено 24-часово дежурство. Следи се за спазване на скоростта, рисково изпреварване и опасно поведение от страна на водачите.

Гражданите могат да подават сигнали за нарушения на ЗДвП на електронната поща на ОДМВР-Сливен – sliven@mvr.bg.