close
България

ОДМВР-Сливен: Над 700 нарушения на ЗДвП в Сливенско за една седмица

kameri

Заселено полицейско присъствие по време на предстоящия 6 май- Гергьовден и Ден на храбростта и празник на Българската армия

На територията на ОДМВР-Сливен се провеждат специализирани операции по контрол на скоростта и  правоспособност. Активно се проверява за употреба на алкохол и/или наркотични вещества от водачите на МПС на територията на общинските центрове и малките населени места в областта.

За периода от 28 април до 4 май на територията на ОДМВР-Сливен са констатирани 746 нарушения на Закона за движение по пътищата. Съставени са 133 актове за административни нарушения и 613 фишове, от които 170 електронни за превишаване на скоростта.

Установени са шестима водачи на МПС, употребил алкохол, като трима от тях са с показатели на дрегера над  1,2 промила. Двама водачи са установени да управляват след употребил наркотични вещества. Един е отказал да бъде изпробван за употреба на алкохол, а трима са отказали проба за употреба на наркотици. Седем са установените неправоспособни водачи. За всички случаи са съставени актове и са образувани досъдебни и бързи производства.

На място при проверка на пътя са връчени 92 наказателни постановления и ел.фишове.

За една седмица са проведени четири операции по метода широкообхватен контрол на територията на Сливен, Нова Загора, Котел и Твърдица.

69 екипи са осъществили линеен контрол по автомагистрала „Тракия” и главните пътища І-6, І-7, ІІ-66, ІІ-53.

Засилено полицейско присъствие и специализирани операции по пътна безопасност ще има от днес до 8 май във връзка с предстоящия празник 6 май и съпътстващите го почивни дни- от 14,00 до 21,00 часа на 5 май ; от 09,00 до 12,00 часа на 6 май; от 14,00 до 21,00 часа на 8 май.

Предвид очаквания засилен трафик в района на автомагистрала „Тракия” е осигурено 24-часово дежурство. Следи се за спазване на скоростта, рисково изпреварване и опасно поведение от страна на водачите по главните и второстепенни пътища в областта.

Гражданите могат да подават сигнали за нарушения на ЗДвП на електронната поща на ОДМВР-Сливен – sliven@mvr.bg.