close
България

Пожари в два апартамента и къща в Сливенско

pojar

Екипи на РСПБЗН в Сливен и Котел са се отзовали на 5 сигнала за произшествия през изминалото денонощие. Оказано е съдействие при един от сигналите – пътно произшествие без пострадали. Своевременно е ликвидиран пожар, без да причини щети, възникнал в комин на къща в град Котел.

Късо съединение е причината за възникване на пожар в навес към къща в село Калояново. Сигналът е получен в 05,38 часа, произшествието е ликвидирано в 07,50 часа от един екип на РСПБЗН-Сливен. Пострадали няма. Унищожени са домашно имущество, електронна апаратура, 3 куб. дървен материал и мебели. Спасена е сградата.

Късо съединение в бойлер е причинило пожар в апартамент на ул. „Ив. Александров“ в град Сливен. Сигналът е получен в 10,03 часа, произшествието е ликвидирано в 10,15 часа от един екип на РСПБЗН-Сливен. Пострадали няма. Унищожени са бойлер, 8 кв.м. опушени стени и таван.

На 18 април, в 16,26 часа, е получен сигнал за пожар в апартамент в сливенския квартал “Дружба“. Произшествието е ликвидирано в 16,50 часа от един екип на РСПБЗН-Сливен. Пострадали няма. Унищожени са 5 кв.м. опушени стени и техника. Спасена е сградата. Най-вероятната причина за пожара е изхвърлена незагасена цигара в близост до горими материали.