close
България

Престъпник строшил компютрите в офис, защото нямало какво да открадне

policiq

Крадец от Сливен от яд строшил с брадвата си два компютъра, мониторите към тях и кафемашината в офис в индустриалната зона в града, защото… нямало какво да открадне. Р.П. и съучастникът му Й.И. бяха изправени пред съда за това, че на два пъти взломявали и ограбвали офиса, използван от дистрибутор на софийска чорапена фирма.

На 27 януари м.г. те свалили с отвертка стъклото на прозорец и влезли през дупката. Р.П. открил в метална кутия сумата от 570 лева и тайно от авера си я прибрал. Натъпкали в чувал 200 чифта дамски термочорапи, 1-во качество, за 200 лева. Като се прибрали в ромския кв. „Надежда”, където живеели, взели, че изгорили всички чорапи.

Пред съда обяснили, че не ги харесали, защото им се сторили от лошо качество. След двайсетина дни отново отишли до същия офис и пак влезли чрез взлом. Почнали да ровят. Р.П. намерил само 15 лева и отново тайно от съучастника си ги прибрал. Ядосал се, че сумата е толкова малка и нямало нищо друго за крадене, затова започнал да обръща бюрата. Хванал брадвата и направил техниката на сол.

И.Й. получил 8 месеца затвор, а Р.П. – 1 година, като престоят му зад решетките е удължен с още толкова, тъй като била преведена в сила стара условна присъда. /trud.bg