close
България

Разбиха наркогрупа произвеждала и разпространявала наркотици в Сливенско

policeiska kola-policiq

Неутрализирана е организирана престъпна група за производство и разпространение на наркотици на територията на област Сливен. Задържали са се четирима души, съобщиха от МВР.

Операцията е била проведена на 3 септември от служители от ТСБОП-Сливен, под надзора на Специализираната прокуратура. В хода на разследването било установено, че от началото на 2018 г. групата е разпространявала на територията на област Сливен различни по вид наркотици – предимно канабис, амфетамини и метамфетамини.

Проверени са осем адреса, откъдето са открити наркотици, както и голямо количество ампули с прекурсори за производството на синтетични наркотици във вид на кристали. Иззети са и уреди за домашно производство на амфетамини, везни и полиетиленови пликчета за разфасоване на дрогата за продажба, таблети, телефони и СИМ карти.

С прокурорско постановление на четиримата задържани мярката им за неотклонение е удължена за 72 часа. Повдигнати са им обвинения.  В Специализирания наказателен съд ще бъде внесено искане за вземане на мярка за неотклонение „задържане под стража“ за всеки от тях.