close
България

Разкрити кражби в Бургаско

policiq

В резултат на съвместните полицейски действия на служители от отдел «Криминална полиция» при ОДМВР – Бургас и Второ Районно управление – Бургас е задържан 30- годишен криминално проявен и осъждан бургазлия, който на :

– 19.08.т.г. от подземен гараж в бл. 193 в ж.к. «Славейков» откраднал два велосипеда на обща стойност 1 900 лв., собственост на 32- годишен бургазлия

– 21.08.т.г. от подземен гараж в бл. 193 в ж.к. «Славейков» откраднал велосипед на стойност 320 лв., собственост на 43- годишен бургазлия, както и велосипед на руски гражданин на стойност 500 лв.

Бургазлията направил пълни самопризнания за извършените деяния и върнал част от откраднатите велосипеди. Работата по цялостно документиране на престъпната му дейност продължава от служители на Второ Районно управление – Бургас.

Служители от Пето Районно управление – Бургас установили и задържали извършителя на кражбата на велосипед на стойност 150 лв., собственост на 36 годишна бургазлийка, откраднат около 12.00 ч. на 11.08.т.г. в момент на безнадзорност от района пред пекарна, разположена в бл. 163 в ж.к. «Лазур» – това е 35- годишен криминално проявен бургазлия, който направил пълни самопризнания и посочил местоположението на откраднатия велосипед. Работата по случая продължава от служители на Пето Районно управление – Бургас.

Служители от Участък Каблешково при Районно управление – Поморие установили извършителите на кражбата на контейнер за смет, собственост на Община – Поморие, осъществена на 25.08.т.г. около 03.00 ч. в с. Бата – това са двама 18-годишни криминално проявени младежи от селото. Откраднатият контейнер е намерен и иззет. Работата по случая продължава.

На 08.09.т.г. около 15.00 ч. в Районно управление – Созопол е получено съобщение от 30- годишен созополчанин за това, че около 06.30 ч. от пейка на ул. «Люлин», му е извършена кражба на мобилен телефон на стойност около 700 лв. – в резултат на бързите полицейски действия е установен и задържан извършителя на деянието – това е 48- годишен криминално проявен кюстендилец, който направил пълни самопризнания и върнал откраднатия мобилен телефон. По случая е образувано бързо производство.