close
България

Стефан Радев: Основната идея за новата улица е развитието на района с бившите казарми

DSC_1142

Изграждането на новата улица между булевардите „Бургаско шосе“ и „Хаджи Димитър“ в Сливен поставя началото на бъдещото развитие на терените с бившите казарми. Това заяви кметът Стефан Радев пред журналисти по време на посещението си на готовия обект. Улицата вече е отворена за движение. Тя преминава през бившите военни поделения.

„Като стойност сумата за дейностите по целия обект е около два милиона лева. Около милион и триста хиляди са от държавния бюджет, а останалите са собствени средства. Това е финансовото изражение на проекта, а като организация, усилия и енергия, е въпрос на дълго планиране и подготовка. Основната идея е развитието на района на бившите казарми“, каза кметът.

Строителните дейности започнаха през октомври 2023 г. Изградиха се канализация и водопровод, велоалея, извърши се асфалтиране. Монтирани са камери за видеонаблюдение и осветление, засадена е растителност.

Новата улица облекчава трафика от кръстовищата на „Розова градина“ и „Илинденско въстание“. Зад паметника на Шести артилерийски полк, чието име вече носи улицата, е предвиден терен за преместване на пожарната. Кметът днес съобщи, че от МВР е получено писмо с искане за предоставяне на терена.