close
България

Тежка ситуация в Нова Загора

gradushka

Паднали дървета, непроходими улици и много материални щети нанесе градушка, паднала снощи в Нова Загора. Това съобщи за БТА кметът на общината Галя Захариева. Запушени са били шахти, изпочупени са стъкла на прозорци и автомобили, пострадала е земеделска продукция. Движението в града е затруднено, защото улиците са непроходими.

„Природното бедствие предизвика поражения в града, свикала съм кризисен щаб и всички екипи са на линия“, каза Захариева.

„В момента събираме информация и моля гражданите да подават подават сигнали за счупени клони, наводнения или други проблеми, предизвикани от стихията. Аварийните екипи ще реагират веднага, според тежестта на сигнала. Призовавам всеки гражданин, който има възможност да излезе и да почисти, там, където е необходимо около дома си“, според възможностите му, допълни тя.

Екипи на полицията и пожарната, на ВиК  и общината са тръгнали по сигнали първо да остраняват дървета по улиците и да отводняват пътищата.

Засега няма информация за пострадали хора.

В късния следобед на 12 юни проливен дъжд, придружен с градушка, засегна райони на Сливен и населени места в общината. /БНР