close
LifeStyle

16 съвета за незабравимо лято

lqto-sladoled

Излагането на кожата ви на слънцето за известно време може да помогне за производството на витамин D, което ще ви направи и по-щастливи. Това е една от много причини защо лятото е познат като най-хубавия и весел сезон. Ако сте в по-мрачно настроение, сега е моментът да се насладите на хубавото време и да се възползвате максимално от лятото.

За да се случи това, трябва да изградите няколко позитивни ежедневни навика, които може би ще останат и през цялата година.

 1. Медитирайте поне по 10 минути

Всеки ден се опитвайте да изчистите главата си. Нека това време да бъде вашата възможност да живеете на място, където няма проблеми и негативни мисли. Пуснете си релаксираща музика, настанете се удобно и затворете вратите на вашето съзнание.

 1. Четете

Отидете в книжарница и си купете книга, която ви грабне вниманието. Целта е да четете поне по един лист всяка вечер преди лягане. Ще видите колко бързо ще изградите навик.

 1. Бъдете благодарни за малките неща

През лятото ще забележите много повече неща, които подобряват настроението ви. Започнете да ги виждате – майка с бебе, хубава чаша кафе, градинка с цветя… Красотата е навсякъде около нас, просто трябва да имаме очи за нея.

 1. Носете нещо цветно

Дори да не си падате много по ярките дрехи, може да заложите на аксесоар. Важното е да имате нещо цветно по себе си, което да ви кара да греете, все пак е лято.

 1. Заменете негативните мисли с положителни

Да, знаем, че понякога може да е трудно, но бъдете щастлива. Решете как искате да се чувствате и го постигнете. Когато се появи негативна мисъл в съзнанието ви, бързо я подменете с положителна. Избирайте щастието. Винаги.

 1. Миришете на лято

Сега, представете си се на ваканция. Как миришете? Предлагаме ви да отиде и да си купите парфюм, който да ви напомня на този аромат.

 1. Имайте различна мантра всеки ден

„Днес избирам да бъда себе си. Днес избирам да бъда щастлива. Чувствам се благословена и защитена. Заслужавам само най-доброто.“ Да, продължавайте да си казвате това цял ден. Работи!

 1. Поглезете се

Ден в спа център или маникюр/педикюр са много добри варианти, за да се поглезите. Сигурно ви се иска да го правите всяка седмица, но ако не може да си го позволите, може да е от време на време. Всяка жена го заслужава.

 1. Помнете тези, които обичате и ви обичат

Когато мислите за някого, лицето ви грейва и се чувствате по-добре, нали? Направете си услуга и нека хората, които обичате, да са по-често в мислите ви.

 1. Използвайте слънцезащитен продукт

Витамин D е важен, но никой не иска да изгори, затова се отнасяйте към тялото си с уважение.

 1. Пийте достатъчно вода и яжте храни, които обожавате

Макар че трябва да се грижите за себе си и здравето си през цялата година, лятото е добър период да изградите добри навици.

 1. Имайте песен за всеки ден

Ако животът е видео клип, коя песен е фон на вашия? Изберете нещо по-динамично и танцувално. Лятото е време за позитивна енергия.

 1. Влюбете се

Може да не е в човек, а в нещо, което ви прави щастлива – например нов чифт обувки, идея, разходка в парка… Научете се да желаете силно нещата, които искате в живота си.

 1. Покажете детето в себе си

Какво правят децата през лятото? Замерват се с водни бомби, ядат сладолед, карат колела, опитват нови вкусове близалки… Изберете нещо и го направете с приятелите си.

 1. Отидете на плажа

Или на басейн, ако сте в града. Няма нищо по-хубаво от това да плуваш в горещото време. Пък и е време да покажете новия си бански. И не се притеснявайте, ако нямате перфектното бикини тяло, никой не е идеален.

 1. Отидете на място, където никога не сте били

Това може да е вашето мечтано пътуване до Италия или новото италианско ресторантче в града. Най-хубавите неща се случват неочаквано, затова направете нещо различно и подбутнете късмета си. /iwoman.bg