close
България

20 служители от четирите районни управления на ОДМВР-Сливен получиха нови оръжия

DSC_0097

Осигуряване на необходимото модерно оборудване на служителите на реда е един от водещите приоритети на ръководството на МВР. За целта министерството е осигурило закупуването на общо 800 пистолети, които ще бъдат разпределение за нуждите на униформените във всички областни дирекции. На церемония днес в сградата на ОДМВР-Сливен, в присъствието на старши комисар Димитър Величков и ръководители на структури, главният секретар на МВР главен комисар Петър Тодоров връчи 20 нови пистолета „Валтер” на служители от районните управления в Сливен, Нова Загора, Котел и Твърдица. Десет служители на РУ-Сливен от участъци „Запад” и „Петолъчка”, както и от групи „Териториална полиция” и „Охрана на обществения ред” получават новите си оръжие. Към тях се присъединяват е шест служители на група „Охрана на обществения ред” към РУ-Нова Загора и по двама за Котел и Твърдица.

Надявам се с днешното връчване на това съвременно  оръжие, каквато е системата „Валтер”, да  се постави начало на сериозното обновяване на въоръжението, помощните средства, техниката и всичко необходимо за успешната работа на българския полиция, каза главният секретар на МВР при обръщението си към състава на Областната дирекция на МВР в Сливен. Той изказа благодарност за добрата работа на дирекция и за постигнатите високи резултати.

По време на церемонията главният секретар връчи Почетни знаци на МВР І и ІІІ степен на служители на ОДМВР-Сливен. Наградите са със заповеди на министъра на вътрешните работи Иван Демерджиев за конкретен съществен принос и висок професионализъм при изпълнение на служебните задачи с изключително значение в борбата срещу престъпността и опазването на обществения ред и сигурността на Република България.

„ПОЧЕТЕН ЗНАК НА МВР”-І  степен на комисар Станимир Колев Колев – заместник-директор на ОДМВР-Сливен.

С „ПОЧЕТЕН ЗНАК НА МВР”-ІІІ  степен са отличени трима служители на отдел „Криминална полиция” към Областната дирекция на МВР в Сливен.