Известният водещ на кулинарни телевизионни предавания шеф Иван Звездев даде началото на тазгодишното издание на Фестивала на рибата и виното в Бургас. В кухнята си на открито на площад „Св. св. Кирил и Методий“ той приготви за гостите на феста добруджанска рибена чорба по стара рецепта от село Българево – община Каварна.
В характерния си стил шеф Звездев обясняваше тънкостите при готвенето на ястието. За супата той използва барбун, калкан и сафрид. Задно с рибата в казана постави още лук, моркови и много подправки. Майсторът готвач разкри, че тайната на тази рецепта се крие в приготвянето на бульона.
Всеки от посетителите на кулинарния празник имаше възможността да опита от рибената чорба и де се убеди в добрия вкус на черноморската риба.
На много димящи скари други майстори готвачи приготвяха печена риба. Наред с вкусната храна, кулинарният фестивал дава възможност на всеки да дегустира различни марки вина от български производители.
Фестивалът на рибата и виното, който се организира от Община Бургас, предлага на своите посетители и богата музикална програма. В първия ден за доброто настроение на посетителите се погрижиха изпълнителите от дует „Бургас“.
Всеки, който не е успял да посети днес Фестивала на рибата и виното, може да го направи и в неделя. Тогава в откритата кухня своите умения в приготвянето на вкусни блюда ще демонстрира Божана Кацарова – победител в Сезон 3 на „Мастършеф“ – България. Музикалната програма включва изпълнения на ПФА „Странджа“ и дуото Димитър Атанасов и Христо Младенов.
ПРОГРАМА ЗА НЕДЕЛЯ – 1 ОКТОМВРИ:
11:00 часа
Концерт на ПФА „Странджа“
11:30 часа
Кулинарно шоу с Божана Кацарова – победител в Сезон 3 на „Мастършеф“ – България
12:00 часа
Концерт на Димитър Атанасов и Христо Младенов.