close
България

Авиомузей Бургас работи и през зимата

aviomuzei-burgas

Една от най-интересните и посещавани атракции в града през последните близо две години е Авиомузей Бургас. Експозицията на пътнически, селскостопански и военни самолети, разположена на открито, ще продължи да посреща своите посетители и през зимния период. Индивидуалните и групови посещения на атракциона ще бъдат извършени след предварително записване на на следните телефони: 0885 108 225, 0885 009 673 или чрез официалната фейсбук страница на Авиомузея: https://www.facebook.com/avioburgas/.

Там ще видите истинската легенда на авиацията – Ан-12, в който можете да разгледате интерактивна изложба, както и ще се запознаете с удобството и безопасността на полета на реактивния пътнически самолет Туполев – Ту-154.

Любителите на силни усещания могат да предизвикат себе си и своите авиаторски умения с тестови полет с МиГ-17 Ф Fresco, както и с фронтовия изтребител МиГ-17, който е най-широко разпространеният самолет по време на войната във Виетнам, отличаващ се с големите си маневрени възможности във височинния диапазон 1000 – 4000 м. височина.

Допълнителна информация за атрактивната експозиция, както и актуална информация за самолетите може да получите на телефон: 056 813 765 или в официалния сайт на Авиомузея – www.avioburgas.bg.