close
Спорт

Ако Владимир Кличко откаже реванш: Кубрат Пулев срещу Антъни Джошуа още тази есен

kubrat-pulev-kobrata

Кубрат Пулев може да се боксира срещу световния шампион Антъни Джошуа още тази есен в Кардиф. Новината съобщи Еди Хърн, промоутър на Джошуа, цитиран от boxingscene.com.

Всичко зависи от отговора на Владимир Кличко за реванш, който ще бъде даден до две седмици. Ако украинецът излезе срещу новия идол на Британия, двамата ще заработят повече от рекордните 40 милиона лири на „Уембли“.

Кличко в момента размишлява във Флорида, където е на ваканция. Откаже ли се от спорта, Джошуа е длъжен да защити пояса си в IBF срещу Кубрат Пулев. Най-вероятно мачът ще е през есента на Principality Stadium в Кардиф.

„Ако Владимир откаже, няма съмнение, Джошуа ще се боксира с Пулев. Говорих няколко пъти с Бернд Бьонте, мениджър на Кличко. Владимир иска две седмици със семейството и тогава ще отговори. Имаме идеи за място и дата, възможностите са Кардиф, Лас Вегас, Китай, Дубай и Катар.

Ако Владимир ми каже: „Какви са парите?“ и има по-голяма оферта от чужбина, аз съм длъжен да се съобразя“, добави Хърн, който държи „златната кокошка“ Антъни Джошуа, „Аз вече говорих с Кале Зауерланд, промоутърът на Пулев. С него сме приятели.

Ще искам отсрочка за мач с българина, ако Кличко пожелае реванш. Но IBF може да я даде, може и да не я даде. Стигне ли се до разбирателство, Пулев е първият след Кличко“, завърши Хърн.