close
България

Акция „Зима“ продължава с акцент върху пешеходците

peshhodna-pateka

От 1 до 30 ноември, за поредна година, в цялата страна се провежда традиционната акция „Зима“, която има за цел да изостри вниманието на водачи и пешеходци, участващи в движението по пътищата на България през зимния сезон, към тяхното безопасно поведение и шофиране, както и към толерантността има на пътя.

В първия етап вниманието на пътните полицаи бе насочено приоритетно към спазване на законовите изисквания от страна на водачите на пътно – превозни средства – велосипедисти, водачите на превозни средства с животинска тяга.

От днес до 20 ноември акцентът е поставен върху правилното поведение на пешеходците на пътя и на водачите на моторни превозни средства спрямо тях, съобщиха от пресцентъра на варненската полиция. Вторият етап ще протече под надслов „Пешеходци и водачи за толерантност на пътя“. 16 ноември е обявен за ден без жертви пешеходци.

В рамките на третия етап – от 21 до 30 ноември – кампанията ще бъде фокусирана върху водачите на моторни превозни средства и техническата изправност на техните автомобили, както и готовността им за движение в зимни условия. Мотото на този заключителен етап е „Безопасно шофиране през зимата“.