close
България

Акция на полицията в Сливенско

policiq-kat

42 водачи на МПС са проверени за употреба на алкохол и други нарушения на ЗДвП при широкообхватен контрол в град Котел. Акцията е с цел противодействие на грубите нарушения на Закона за движение  по пътищата и е проведена от 10 до 12 часа на 10 ноември. В рамките на 2 часа са проверени 42 превозни средства и 58 лица. На всички водачи е направена проверка за употреба на алкохол, като пробите са отрицателни. Само един водач е установен без обезопасителен колан, за което му е съставен фиш. Съставени са още 36 фиша за липса на оборудване, без документи, неизправни светлини и други незначителни нарушения. Установен е водач от град Кърджали, който управлява лек автомобил „Ауди А4“ със служебно прекратена регистрация. Собственикът не е регистрирал в срок превозното средство, след придобиването му. По случая е образувано досъдебно производство.

Това е шестата по ред операция по метода широкообхватен контрол за октомври и ноември. Контролът се извършва на вход и изход на град Котел с цел да се обхванат максимален брой превозни средства в двете посоки. Констатира се намаляване броя на грубите нарушения като употреба на алкохол, техническа неизправност и скорост. Операциите продължават, както и ежедневния контрол по пътна безопасност на територията на РУ-Котел. Засилват се проверките за употреба на алкохол и наркотични вещества в марките населени места и общинските пътища.

Само трима водачи на МПС са установени без обезопасителни колани от проверени 51 по време на широкообхватен контрол в град Нова Загора. Всички са проверени за употреба на алкохол – пробите са отрицателни. Операцията е поредната в рамките на акция „Зима“ и е с цел обезпечаване безопасността на движението и превенция над поведението на водачите и пешеходци. За времето от 09,30 до 11,30 часа на 10 ноември полицейски екипи на РУ-Нова Загора са проверили 51 МПС и 60 лица. Констатирани са 9 нарушения, съставени са 5 акта и 4 фиша.

29-годишен мъж от град  Нова Загора, водач на лек автомобил „Мерцедес“, е хванат да управлява след употреба на наркотични вещества. Проверката е извършена на 10 ноември, в 14,50 часа, на ул. „Поборническа“ в град Нова Загора, при ежедневния контрол по пътна безопасност. Пробата за употреба на наркотици, извършена на място, е показала положителен резултат. По случая е образувано бързо производство.

25 МПС и превозни средства с животинска тяга са проверени при широкообхватен контрол в рамките на акция „Зима“ от служители на РУ-Твърдица. За времето от 08,00 до 10,00 часа на 10 ноември в град Шивачево е осъществен контрол по пътна безопасност и проверка готовността на превозните средства за зимния сезон. Констатирани са 10 нарушения, за което са съставени 4 акта и 6 фиша. Операциите по пътна безопасност на територията на РУ-Твърдица продължават. Извършва се денонощен контрол в малките населени места и общинските пътища за водачи, употребили алкохол и/или наркотични вещества.

52-годишен турски гражданин, водач на товарен автомобил е хванат да управлява след употреба на алкохол. Проверката е извършена на 10 ноември в сливенското село Калояново по време на ежедневни контрол по пътна безопасност. Пробата за употреба на алкохол, извършена на място, е показала положителен резултата над 1,2 промила. На водача е издаден талон за медицинско изследване. Той е отведен в РУ-Сливен и задържан за 24 часа. По случая е образувано бързо производство.