close
България

Алотерористът Станчо от Бургас през сълзи в съда: Бях много пиян, мислех, че няма да ме хванат

image_5867964_126

На разкаяние през сълзи го удари телефонният терорист Станчо Стоянов от Бургас, който на 9 ноември вдигна на крак подлуди три служби с бомбени заплахи.

„Бях много пиян, не знаех какво правя“, заяви 30-годишния мъж с вид на клошар. Мислех, че няма да ме хванат, чистосърдечно си призна Стоянов. Наблюдаващият прокурор Христо Колев настой той да остане в ареста като подчерта, че обвиняемият не просто е съобщил за бомбени заплахи, а за два атентата. Бургас е поставен в по-особена ситуация, заяви прокурор Колев, визирайки терористичния акт на летището в кв.  Сарафово.

Служебният защитник на Стоянов – адвокат Иво Ханджиев пледира за по-лека мярка, аргументирайки се с тезата, че определение за „задържане под стража“ ще създаде прецедент. Всеки ден има фалшиви сигнали  до бърза помощ и пожарната, допълни юристът. Три служби са реагирали два пъти на 9-ти ноември, изпращайки екипи – полицейски коли, пожарни и линейки,  заяви на свой ред прокурор Колев. Самият Станчо настоя да бъде под домашен арест, макар че не посочи точен ардес. Той заяви, че в момента живее „при леля Златка“ в кв. Комлука, който всички криминалисти познавали.  30-годишният бургазлия е израснал в дом, живял е в София и Гърция, има 6 присъди за кражби и измами. По новото обвинение може да отнесе до 5 г. лишаване от свобода.  /24chasa.bg

 

СНИМКА: ЕЛЕНА ФОТЕВА