close
България

Ангелкова разпореди да се премахнат търговски обекти от Бургаския плаж

9981

Да се премахнат търговските обекти от Бургаския плаж-централен. Това обяви по време на инспекция на морския плаж Бургас-централен министърът на туризма Николина Ангелкова, съобщиха от нейното ведомство. Поводът е получено писмо от новия наемател на плажа за законосъобразното поставяне на обектите, които се намират на територията му.

Министър Ангелкова информира, че обектите, представляващи бар, подиум и тераса, прилежащи към ресторант „Нептун“ предстои да бъдат премахнати. „С писмо вече сме уведомили кмета на Община Бургас, че е необходимо да предприеме действия и да упражни правомощията си, съгласно Закона за устройство на територията“, подчерта министърът на туризма.

„Очаквам информация кога ще бъдат предприети законосъобразните действия по премахването на обектите“, каза министър Ангелкова. По-рано през деня Ангелкова присъства на среща с главния прокурор Сотир Цацаров, министъра на вътрешните работи Валентин Радев и главния секретар на МВР Младен Маринов. Тримата обсъдиха мерките за гарантиране на сигурността по Черноморието. /news.bg