close
Спорт

Антъни Джошуа нокаутира Александър Поветкин в седмия рунд

Anthony Joshua v Alexander Povetkin

Антъни Джошуа нокаутира Александър Поветкин в седмия рунд. Мачът беше равностоен до развръзката, като руснакът дори имаше леко предимство. Световният шампион проведе атака с мощни леви и десни крошета и разклати съперника си. Поветкин загуби ориентация и беше свален в нокдаун, информира topsport.bg.

Руснакът се изправи на осем, но веднага беше пометен с няколко убийствени удари и трябваше да бъде спасяван от съдията. Антъни Джошуа спечели мача в стил Мохамед Али. Той беше колеблив, но издебна момента и смаза противника си.

В първите два рунда Александър Поветкин имаше предимство. Той успяваше да скъсява дистанцията и да пласира удари в главата на британеца. Руснакът успя да разкървави носа на съперника си.

Джошуа отговаряше с удари в тялото, с което омаломощаваше Поветкин. Но като цяло изглеждаше уязвим.

Британецът успя да изравни играта в третия и четвъртия рунд. Той отвори дистанция и много от ударите на руснака увисваха. Виждаше се, че Джошуа е по-подготвен физически и с напредване на времето ще има предимство. Той успя да отвори аркада под окото на руснака.

Поветкин търсеше брадичката на съперника си в петия и шестия рунд. Той продължаваше да е по-активен и отново взе известно предимство.

В седмия рунд всичко приключи. Антъни Джошуа издебна момента и със серия от крошета сложи край на съпротивата на Поветкин. Руснакът опита да остане в мача след първия нокдаун, но британецът използва момента и нокаутира съперника си.

Така Антъни Джошуа запази трите пояса на световен шампион, които защитаваше. Следващият му бой ще бъде през април 2019 година отново на „Уембли“. Тогава претендент може да е Кубрат Пулев, който след месец трябва да победи Хюи Фюри в София.