close
България

Арести в Бургаско след акция срещу наркоразпространението

1

Неутрализирана е мобилна нарколаборатория за производство на синтетични наркотици, иззети са множество наркотични вещества, различни по вид и грамаж, прекурсори за производство на синтетични наркотици и електронни везни, съобщават от ОД на МВР Бургас. Това се случва в резултат на проведена специализирана полицейска операция от служители на Областната дирекция на МВР-Бургас и Районните управления в областта.

Образувани са четири бързи полицейски и две досъдебни производства за производство, държане и разпространение на наркотични вещества.

Сред по-характерните случаи са :

Намерената близо 90 грама суха зеленикава тревна маса – марихуана, две буци бяло прахообразно вещество с тегло от 35 грама – амфетамин, бяло прахообразно вещество – кокаин, с тегло около 1 грам, таблетка екстази, множество семки за конопени растения и електронна везна. Те са иззети при претърсване на избено помещение, разположено на бургаската улица „Генерал Гурко“, ползвано от 38-годишен криминално проявен бургазлия. При извършения му личен обиск са открити и иззети още три топчета марихуана.

Служители от Първо Районно управление – Бургас след извършено претърсване в дома на 35-годишен криминално проявен бургазлия, разположен на ул. „Фердинандова“, намерили и иззели три торбички със суха зелена тревна маса – канабис, с общо тегло около 300 грама. Бургазлията е задържан за срок до 24 часа, а по случая е образувано бързо полицейско производство.

В резултат на съвместните действия на служители от отдел „Криминална полиция“ при ОДМВР – Бургас и сектор „Специализирани полицейски сили“ при СДВР, на първи километър от автомагистрала „Тракия“, в посока от София към Бургас, е спрян л.а. „Ауди А 6“, с хасковска регистрация, управляван от 40-годишен криминално проявен мъж от Димитровград. В автомобила е намерен и иззет сак, съдържащ 25 пресовани разфасовки от по 200 грама, съдържащи суха зелена листна маса – канабис, или общо 5 килограма канабис, както и пакет с бяло прахообразно вещество – кокаин, с тегло от 200 гр. 40-годишния мъж и неговата 25-годишна спътничка, също от Димитровград, са задържани за срок от 24 часа. Впоследствие спрямо 40-годишния мъж е взета постоянна мярка задържане под стража. По случая е образувано досъдебно производство.

Служители от Районно управление – Поморие извършили претърсване в дома на 33-годишен помориец, разположен на ул. „Крайбрежна“, като намерили и иззели 650 грама суха тревна маса във вид на глави – канабис, както и 150-грамова плочка от бяло вещество, реагирала при извършения полеви наркотест на амфетамин. Помориецът е задържан с полицейска заповед за срок от 24 часа. По случая е образувано бързо полицейско производство.

При извършено претърсване в дома на 43-годишна криминално проявена бургазлийка, разположен на бургаската улица „Княз Борис І“, служителите от Второ Районно управление – Бургас намерили и иззели торба със зелена суха тревна маса – канабис, с тегло около 300 грама. При извършения личен обиск са открити два плика с марихуана и пликче с бяло кристалообразно вещество – метамфетамин. Бургазлийката е задържана за срок от едно денонощие. По случая е образувано бързо полицейско производство.

В резултат на съвместните действия на служители от отдел „Криминална полиция“ при ОДМВР – Бургас и сектор „Специализирани полицейски сили“ при ОДМВР – Бургас е задържан 33-годишен криминално проявен бургазлия, в чийто дом, разположен в м.с. „Върли бряг“, са намерени и иззети килограм суха тревна маса – канабис, множество шишета, съдържащи течност с остра миризма, червен фосфор, ел. котлон със стъклени съдове за производството на метамфетамин и ел. везна. Бургазлията е задържан за срок от едно денонощие, а по случая е образувано досъдебно производство.