close
България

Арести и иззети наркотици при мащабна операция на полицията в Сливен

mvr-sliven

Спецакцията е осъществена на 3 февруари от служители на ОДМВР-Сливен на територията на цялата област с цел установяване на лица, занимаващи се с производство и разпространение на наркотични вещества. Криминалисти на РУ-Твъдица  хващат в село Сборище лек автомобил «Хонда», управляван от 38-годишния Д.Д.. С него е  пътувал и 43-годишният криминално проявен Ж.Е..В автомобила полицейските служители намират два плика, съдържащ зелена, суха листна маса, която на полевия тест  е реагирала на марихуана, и  друг плик с около 5 грама метамфетамин.  При последвалите процесуално-следствени действия в дома на Ж.Е. са намерени предмети, вещества и съдове, използвани при производството на синтетичен наркотик.  Д.Д. и Ж.Е. са от село Сборище. Ж.Е. е криминално проявен и осъждан. Задържан е за разпространение на наркотични вещества в условията на опасен рецидив. Повдигнати са му обвинения и е приведен в следствения арест.

По същото време в село Караново криминалисти на РУ-Нова Загора задържан 42-годишен мъж. В него е намерен и иззет хероин.  Задържаният е М.А. от град Казанлък. Работата по документиране на цялостната му престъпна  дейност продължава.

В хода на спецакцията в сливенския квартал «Даме Груев» е хванат криминално проявеният Б.Б. от град Сливен. В управлявания от него лек автомобил «БМВ» са намерени топчета от станиол, съдържащи марихуана. Извършени са  процесуално-следствени действия на други места  в Сливен, като от лек автомобил «Ауди» са иззети още 100 грама марихуана. Б.Б. е задържан. Работата по случая пръдължава. Образувани са досъдебни производства.

Операциите по противодействие на престъпления, свързани с производство и разпространение на наркотици и с незаконната търговия с тютюневи изделия на територията на ОДМВ-Сливен продължават.