close
България

Арест за новозагорка, разпространявала наркотици

syd

По внесено искане на Окръжна прокуратура –Сливен съдът задържа Мария Колева от гр. Нова Загора. Тя е обвинена  за това, че на 24.01.2017г., в гр. Нова Загора, в съучастие като съизвършител със Стефан Стоянов от същия град, без надлежно разрешително, държала с цел разпространение, високорисково наркотично вещество- хероин, съдържащ се в 98 бр. хартиени пакетчета, с общо тегло 10 гр.- престъпление по чл.354а, ал.1, предл4, вр. с чл.20, ал.2 от НК, съобщиха от прокуратурата.

Престъплението, за което на  Колева е предявено обвинение се наказва с „лишаване от свобода“ за срок от 2г. до 8г. и глоба в размер от 5000лв. до 20000лв.

Според прокурора от събраните до момента доказателства може да бъде направено обосновано предположение, че Колева е извършила престъплението, в което е обвинена. През февруари 2016 тя е осъдена с условно наказание от 3г., изпълнението на което е отложено с изпитателен срок от 5г, за същото престъпление. Настоящото деяние е извършено в този изпитателен срок, което означава, че ако Колева бъде осъдена, то тя ще трябва да изтърпи и предходната присъда. С тези доводи прокурорът обоснова тезата си, че Колева може да извърши ново престъпление или да се укрие от наказателна отговорност.

Съдът прие мотивите на прокурора и задържа под стража Колева.

Определението на Окръжен съд –Сливен може да бъде обжалвано пред  Апелативен съд –Бургас.