close
България

БАН не потвърждава, че на видеото се вижда акушерката Ковачева

66491

БАН не разполага с подходящ специалист в областта на физическата антропология, който да установи дали акушерката Емилия Ковачева е лицето на кадрите, запечатали ударите върху малката Никол.

Това стана ясно от постъпилото до съда писмо от председателя на БАН. В писмото се посочва още, че по този въпрос съдът може да се обърне към Катедрата по обща патология към Медицинския университет.

Днес се провежда поредното заседание по делото за побоя над малката Никол в родилното отделение на „Софиямед“. На миналото съдебно заседание родителите на бебето, което беше на границата между смъртта и живота в продължение на дни, протестираха заради бавен съдебен процес, който се точи вече две години.

В съда са постъпили също тетрадка за визитациите и приемен журнал, касаещи отделението по неонатология в болница „Софиямед“.

Адвокатът на акушерката – Владислав Янев, пожела да се запознае с тях. Съдът счете, че искането му е основателно и следва страните, както и вещите лица, да се запознаят със съдържанието.

Съдия Владимир Астарджиев даде 30-минутна почивка, след което делото ще продължи. /news.bg

Снимка: news.bg