close
България

Барман от Сливен смля с метален бокс клиент, размина се с условна присъда за кървавото меле

syd4

Барман, решил да раздаде правосъдие на непослушен клиент, се размина само с условна присъда, въпреки тежките травми, които е нанесъл на опонента си с метален бокс с шипове. Екшънът се е разиграл зад кафе „Бакарди“ на пъпа на Бургас през 2013 г. само ден след най-светлия християнски празник Коледа, но до присъда се стига едва тази седмица – повече от 4 години след кървавия инцидент.

Роденият в Сливен Т.П., който в момента работи като барман в друго култово бургаско заведение – „Кашмир“, изкарал насила бургазлията Г. С. Завлякъл го на ул. „Тутракан“ и започнал да го налага с бокса по главата и тялото. В резултат на вендетата, пострадалият е приет с тежки травми в болницата. От ударите Г.С. е с 3 счупени предни зъба, прерязани хрущяли и влакна на ръката, разкъсвания по бузата и множество охлузвания по тялото.

По-късно батката обяснил пред полицаите, че Г.С. бил пиян и постоянно се заяждал и обиждал него и сервитьорките. По делото обаче не се споменава за експертиза, която да открива наличието на алкохол в кръвта на жертвата. Не става ясно и какви са мотивите на сливналията сам да раздаде правосъдение, а не да сигнализира в полицията. Той буквално е смазал от бой бургазлията, който не е успял да се защити по никакъв начин.

Т. П. е обвинен за нанасянето на две средни телесни повреди. Г.С. не е можел изобщо да движи ръката си повече от месец, а освен това е имал трайно затруднение на дъвченето и говоренето заради ударите в лицето с металния бокс. За подобно провинение нападателят може да получи до 5 години затвор, но Бургаският районен съд постановява 8 месеца, които са отложени за 3-годишен срок. Т.П. трябва да плати и 1000 лв. обезщетение на жертвата си.

Решението на първата инстанция може да бъде обжалвано в 15-дневен срок. /flagman.bg