close
България

Баща живя три дни с разложения труп на сина си

55376

Разложеното тяло на мъж, открито в банята на апартамент от 2-рия етаж на вход 7 от блок 41 на бургаския ж.к. „Славейков“, стана причина за крайно неприятен скандал между униформени полицаи, криминалисти, служители на „Гражданска защита“ и представители на Отделението по „Съдебна медицина“ на УМБАЛ – Бургас.

Трупът бил намерен след сигнал от съседи на 2-рия етаж, че в апартамента, в който живеели баща и син, силно мирише на мърша. Оказало се, че бащата е невменяем и никак не му правило впечатление мъртвото от 3-4 дни тяло на собствения му син, пише „Флагман“.

След огледа от криминалистите в късния следобед вчера, тялото трябвало да бъде откарано за аутопсия в Отделението по „Съдебна медицина“, тъй като имало голяма вероятност синът да е станал жертва на собствения си луд баща – още повече, че съседи свидетелствали за спор между тях, който се чувал и зад стените на жилището им.

След огледа полицаите се обадили на „Гражданска защита“ и оттам действително изпратили 3 служители, но те дълго време отказвали да облекат специалните екипи и да сложат противогази, за да изнесат трупа.

„Ние не сме гробари, по-рано общината имаше такива хора – няма да вдигаме тялото“, заканваха се от „Гражданска защита“.

Според свидетели от входа шофьорът на линейката, който чакал повече от два часа на място, също се опъвал и твърдял, че това не влиза в служебните му задължения. Полицаите и криминалистите на свой ред обяснявали, че това пък още по-малко се отнася до тях. „Сцената беше грозна, но в крайна сметка от „Гражданска защита“ си свършиха работата“, казаха свидетели.