close
България

Безплатни автобуси в нощта на Великден в Бургас

burgasbus

За удобство на жителите и гостите на Бургас, в празничната нощ на 15 срещу 16 април по линии Б11 и Б12 ще бъдат извършени извънредни курсове.

Те ще потеглят от начална спирка в 00:30 часа. Линиите обслужват основните спирки в кварталите „Изгрев“, „Славейков“ и „Меден рудник“, както и спирки на възлови места в града – УМБАЛ, бул. „Демокрация“, ул. „Булаир“. Очаква се автобусите да бъдат в района на ЖП гара/Транспортна болница приблизително около 00:45-00:50. В тези курсове, осигурени от Общината и „Бургасбус“ ЕООД, пътниците ще могат да пътуват безплатно.

Ако закъснеят повече, бургазлии могат да се възползват и от платената нощна линия, която осигурява транспортно обслужване на пътниците всяка нощ в интервала от 23.30 до 04.00 ч. Тя свързва централната част на града с комплексите „Меден рудник“, „Зорница“, „Изгрев“ и „Славейков“.

С оглед осигуряване на безопасно и комфортно пътуване, от „Бургасбус“ се обръщат с призив към гражданите да не внасят запалени свещи в пътническите салони на автобусите!