close
България

Бивш военен стреля по английски туристи край „Слънчев бряг”

policiq

 

На 20.07.т.г. около 09.35 ч. по пътя Слънчев бряг – с. Оризаре, на около 2 км. от с. Оризаре възниква конфликт между двама велосипедисти и водач на „Фолксваген Голф , с бургаска регистрация. Шофьорът на автомобила, 54 -годишния Н.Г. от с. Оризаре се опитал да направи забележка на двамата велосипедисти за това, че създават рискова пътна ситуация, но разменените между тях реплики и спречкване, прераснали в сбиване, по време на което българина успял да отиде до автомобила си, да вземе законно притежавания си пистолет „Макаров” и да произведе два изстрела във въздуха и един в крака на единия от велосипедистите,съобщават от МВР.

След инцидента българинът напуснал местопроизшествието, отишъл в дома си, откъдето се обадил Районно управление – Несебър и съобщил за случилото се.

По-късно е задържан от органите на реда, като междувременно получил сърдечни проблеми и е откаран в медицинско заведение от полицейски екип.

Към момента по образуваното досъдебно производство се провеждат множество процесуално-следствени действия под прякото ръководство на Районна прокуратура – Несебър.