close
България

Бивш служител на горското в Сливен разказа скандални неща за работата на директора Върбанов

1

В поредица от репортажи „Господари на ефира“ разкриха за скандално харчене на държавни средства в Югоизточното държавно горско предприятие в Сливен. Показан бе горски автомобилен път, за който са дадени 1 600 000 лева, а състоянието му е плачевно.

След разследването на „Господари на ефира“, уж завършения път, започна да се строи отново.

Репортерът Димитър Върбанов отново отиде на място, за да попита работниците, кой ги е изпратил да почистват и ремонтират пътя. Те обаче не пожелаха да говорят.

Работниците запазиха мълчание и продължиха да работят, но пред камерата ни застана бивш служител на директора Пейчо Върбанов. Според него Върбанов си осигурява чадър с ключови назначения.

„Познавам инж. Пейчо Върбанов от дълги години. Назначенията при него никога не са били случайни. С тях той си осигурява чадър на местните власти и по този начин дерибейства“, каза бившият служител.

Може би такова е и назначението на жената на окръжния прокурор Пламен Стефанов, която е началник на отдел в ЮИДП – Сливен.

„Подобна е ситуацията и с джипа, който е даден на директора на полицията в Ямбол, който е собственост на държавното предприятие“, разказа човекът и допълни, че „това води до закрила, ако се наложи“.

В следващото предаване на „Господари на ефира“ ще стане ясно с какви лични познанства парадира инж. Върбанов и защо държавната службица, на която се е уредил, е толкова сладка.