close
България

Биячите от Новоселец ще отговарят за влизане в частен имот и за побой

beleznici-arest

Задържаните от полицията двама мъже от новозагорското село Новоселец Антон Петров, на 29 години, и Веселин Червенков, на 17 години, ще отговарят през закона неправомерно влизане в частен имот и побой. По техния случай вече е образувано досъдебно производство.

Двама бяха арестувани, след като в понеделник, 4 февруари, към 23,30 часа в Новоселец нахлули с взлом в дома на Богомил Димитров, на 32 години, от същото село и го пребили. Богомил е настанен в болницата на Раднево с наранявания и охлузвания от побоя, но опасност за живота му няма, съобщиха от ОДМВР в Сливен.

Според полицията, тримата се познавали и трябвало да разрешат семеен спор.

В Новоселец разказват, че инцидентът станал заради мерака, който битият Богомил проявил към жената на Антон Диляна. Макар сам да имал жена и 3 деца, с които живеел, 32-годишният мъж се заглеждал и по чужди булки. Преди време той имал още един брак и четвърто дете в близкото село Радецки. В момента е безработен, защото често не ходел на работа и заради отсъствията му го били изгонили от работното му място в държавната ТЕЦ „Марица изток 2“, която е недалеч от Новоселец.

На Антон, работник във фирма за гипсокартон, му писнало от задявките на съселянина му към жена му и понеже бил засегнат на мъжка чест, решил да даде добър урок на натрапника. На помощ извикал и 17-годишния си приятел и съсед Веселин, който все още е ученик в старозагорско училище.

През нощта срещу вторник малко преди полунощ двамата взломили входната врата в къщата на Богомил и го пребили пред жената и децата му, които си били у дома. След като си тръгнали, потърпевшият подал сигнал за побоя на тел. 112 и дошлите полицаи бързо открили и арестували нападателите. /24chasa.bg