close
България

Близо половин милион касови бележки от Сливен участват за голямата награда от 50 000 лева в Лотарията на НАП

lotaariq-s-kasovi-belejki

Фискални бонове за над 6,5 милиона лева, регистрирани до този момент само от област Сливен, участват в надпреварата за голямата награда от 50 000 лв. във втория сезон на Лотарията с касови бележки на Националната агенция за приходите. Общият брой на регистрираните досега от сливналии касови бележки е близо половин милион. През април участник от Сливен с касова бележка за 1.20 лв. спечели една от седмичните награди – прахосмукачка-робот.

В национален мащаб в надпреварата участват над 30 милиона касови бележки на обща стойност 417 млн. лв. До момента данъчните са раздали 51 предметни награди – телевизори, лаптопи, телефони и др., както и 11 месечни награди от 2 000 лева.

От НАП отчитат, че интересът към Лотарията е постоянен, като за участие в седмичните игри се регистрират по около 800 хиляди касови бележки, а за месечните се състезават средно по 2 милиона. В последните дни преди тегленето на голямата награда интересът рязко се засилва, поясняват от приходната агенция.

Късметлията ще бъде изтеглен на 10 декември 2018 г. в ефира на bTV. Потребителите могат да регистрират касови бележки на сайта https://kasovbon.bg до 11,59 ч. на 9 декември 2018 г. От НАП уточняват още, че с изтеглянето на печелившия за втория сезон на Лотарията с касови бележки, играта не приключва. Веднага след като приключи регистрирането на бележки за 50 000 лева, започва новият, трети сезон.

Лотарията с касови бележки се ползва с голяма популярност и в социалната мрежа Фейсбук. Там страницата на играта – https://www.facebook.com/kasovbon, има  над 6 000 последователи.

В данъчната лотария имат право да участват всички български граждани, които са навършили 14 години и регистрират фискалните си бонове в интернет, на специално създадения за целта сайт – www.kasovbon.bg. Както и през предходния сезон данните, които трябва да бъдат въведени за участие, са стойността на покупката, датата и часа, в който е издадена касовата бележка. Няма ограничения за минимална или максимална стойност на покупките, допълват от НАП.