close
България

Близо 100 участници ще се състезават на XIX издание на фестивала „Цветен Камертон“

cveten kamerton

На 27 април започва XIX издание на Националния фестивал за млади изпълнители на популярна музика „Цветен Камертон“. В двудневното събитие участие ще вземат рекордните 95 деца.

Фестивалът има конкурсен характер и цели да стимулира младите изпълнители и да затвърди у тях вкус както към родната, така и към световна популярна музика. В „Цветен Камертон“ участват индивидуални изпълнители, като условието е да се изпълнят 2 песни – една задължително на български език и една песен по избор. Участниците се разделят на 4 възрастови групи и във всяка от тях има парични награди. На големият победител се присъжда Гран При „Цветен камертон“ – статуетка и парична награда в размер на 500 лева. Награди ще връчат също ЦПЛР – Детски комплекс-Сливен, Общински съвет-Сливен, областният управител, РУО-Сливен, ОДМВР-Сливен, РБ „Сава Доброплодни“, РИМ „Д-р Симеон Табаков“. Ще бъдат връчени 12 поощрителни награди за четвърто, пето и шесто място във всяка възрастова група, както и 4 награди на „детското жури“.

Изявите на изпълнителите ще бъдат оценявани от жури в състав – Хайгашод Агасян, Теди Кацарова и Атанас Стоянов от „БГ радио“. Фестивалът се организира от Община Сливен и Център за подкрепа за личностно развитие – Детски комплекс-Сливен.