close
България

Блок в бургаския квартал “Лазур“ с уникална морска визия

blok-lazur-burgas

Доскоро блок номер 2 в бургаския комплекс „Лазур“ не се различаваше от старите и с лоша визия панелни сгради. Неприветливият му вид обаче скоро ще бъде забравен. След  обновяването по Националната програма за енергийна ефективност сградата става стилна и радва окото.

Блок номер 2 в комплекс „Лазур“ допълва по уникален начин концепцията на Община Бургас за развитието на градската среда. Освен че неговите обитатели ще живеят в уютни домове, които ще имат драстично по-малки разходи за енергия, той се превръща в един от най-елегантните санирани блокове в цяла България.

Цветовата композиция, която покрива фасадата на сградата, наподобява платно и мачта. Според архитекти и специалисти в сферата на строителството, сградата ще се утвърди като градска забележителност.

Нестандартното решение за външното оформление на втори блок в „Лазур“ доказва, че безплатното саниране може да бъде както сигурен начин за удължаване живота на старите панелни сгради, така и инструмент за постигането на нов архитектурен облик и уникален силует, който да бъде достоен съперник на новостроящите се сгради.

Снимки: Община Бургас