close
България

Бойко Борисов: Осма жертва взе инцидентът в Хитрино

hitrino

„Осма жертва в Хитрино. Става въпрос за 18-годишно момче“, каза премиерът в оставка Бойко Борисов преди минути в ефира на Нова телевизия.

Първата цистерна вече не представлява опасност, разтоварена е. Тепърва ще разтоварват другите цистерни. Спасителната и обезопасителна операция може да отнеме до 10 дни, за да се предотвратят инциденти, каза още Борисов.

Държавата ще помогне на жителите за сградите. Спасителната операция може да отнеме до 10 дни. Премиерът в оставка заяви в кризисния център в Хитрино, че се надява, че до 10 дни всичко от селото ще бъде наред и хората ще могаст да се върнат по домовете си.

„Говорил съм с всеки един от пожарникарите, работата  трябва да се извършва внимателно, защото и е една искра от някой нагорещен камък може да предизвика експлозия“, каза Борисов.

Премиерът добави, че пожарникарите в района на взрива и шофьорите на големите цистерни, в които се източва газа са подложени на голям риск за живота им и затова не трябва да се бърза.

„Не се съмнявайте, че къщите на хората ще бъдат възстановени напълно. Парите затова ще бъдат преведени на общината в Хитрино. От строителната камара също са заявили готовност да построят 3 сгради.