close
България

Борисов: ГЕРБ няма да участва по никакъв начин във властта, ако загуби днес

boiko-borisov

Нали не си представяте, че утре излизам и казвам: размислих. ГЕРБ няма да участва по никакъв начин във властта, ако загуби днес. По никакъв начин. Това заяви премиерът Бойко Борисов, който гласува на балотажа на изборите за президент и вицепрезидент, предаде репортер на БГНЕС.

Пожелавам им приятна игра на агнешките главички, добави Борисов.

Той заяви, че днес е гласувал за най-доброто. „Виждаме в Америка как започват едно по едно обещанията им да изчезват, но българите са с по-силен инстинкт за самосъхранение, на това разчитам. Да гледат какво сме направили. Морал и достойнство”, подчерта Борисов.

Той каза, че държавният глава е първата фигура в държавата. „И ако вотът на хората е такъв, това означава, че трябва да се отива веднага към преформатиране на цялото политическо пространство, така че хората ясно да си дадат сметка. Няма нищо мажоритарно в това да се правиш на независим. Независим, а от двете ти страни Корнелия Нинова и Илияна Йотова. Нищо независимо няма в тази кандидатура, обратното, неясно е какво ще следва по-нататък. Ние в ГЕРБ ясно разчитаме сигналите, разчетохме сигналите и на референдума. Партийна субсидия не трябва да има. 0 лева партийна субсидия трябва да има, защото през този 1 лев олигарсите и негодниците ще си изпират парите и ще казват тези са от партийните субсидии. Нека играем на чисто – никакви партийни субсидии”, заяви още Борисов.

„Никога не съм си мислил, че ще бъда премиер, нито мечтата ми е била такава. Щом има проблеми с това, връщаме властта. Партиите трябва да са с една мисъл – председателството ни в Европа. След като обявиха война срещу нас и как промяната щяла да дойде, искам да им видя… мисля, че българите имат инстинкт за самосъхранение и знаят…”, не довърши мисълта си Борисов.

„Знам, че това, което сме правили като външна политика, сега има рекордно малко бежанци. Видяхте и лъжите им – имало, холера, екзема – пак лъжа”, поясни Борисов. /БГНЕС