close
LifeStyle

Бразилската звезда Адриана Калканьото гостува в Бургас

afish

На 30 май световноизвестната бразилска композиторка, певица, писателка и „посланик на Университета в Коимбра“ Адриана Калканьото ще посети Бургас, за да ни демонстрира бразилската и португалска поезия и музика. И, разбира се, да ни омагьоса с глас и музициране.

От излизането на първия й албум през 1990 г., Адриана Калканьото се превръща в един от най-обичаните и известни творци на Бразилия. Издала е повече от 12 албума, изнасяла е концерти и представления по цял свят, а творчеството й е повлияло на различните жанрове на бразилската популярна музика, както и на модернистичната и „конкретна“ поезия на Португалия и Бразилия.

Композира песни за популярни бразилски музикални изпълнители като Мария Бетания, Гал Коста, Мариса Монте и Ней Матогросо. От 2004 г. насам Адриана e позната с името „Adriana Partimpim“, заради успешния си музикален проект за деца, с три издадени албума, един от които е награден с Латино Еми.

В момента Адриана е гостуваща преподавателка в португалския университета в Коимбра, където за семестър е ангажирана с интензивни дейности, включващи открити лекции и семинари по музика, литература, писане, композиция и художествено произведение.

На таланта и прекрасния глас на Адриана Калканьото може да се насладите на 30 май от 19.00 часа в галерия „Георги Баев“.