close
България

Бургазлии на протест срещу 17-етажен блок

Около 30 бургазлии застанаха пред багерите и спряха строителни дейности по ВиК проект в комплекс „Лазур“. Подземните комуникации предшестват строеж на 17-етажен блок на метри от Морската градина, предаде БНР.

За подробния устройствен план на парцела има заведени дела в Административния съд, след като според прокуратурата има нарушение при изготвянето му от Общината. Това не спира бъдещите дейности по строежа на нов блок, който ще е на метри от съседните. Затова и от няколко дни в района се извършва подмяна на канализацията, а бургазлии успяха поне за няколко часа да ги спрат като застанаха пред багерите. Гражданите са категорични, че няма да допуснат строежа.

“Тук се предвижда да има сграда със застроена площ от 2500 квадрата. Ще се борим тук и ще отстояваме зелените площи на града и детските площадки – коментира жител на комплекс „Лазур“, каза един от недоволните.

Техническият ръководител спря временно дейностите, за да не пострада някой. Инвеститорът е категоричен, че всичките му документи са изрядни, а Общината е издала разрешително за ВиК проекта.