close
България

Бургазлия получи „честитка“ от КАТ за 100 000 лева

1

Платформата за онлайн проверка на глобите към КАТ очевидно не работи, алармира „Флагман“, позовавайки се на граждански сигнали.

Те са останали удивени от данните, които се показали, след като въвели номера на шофьорската си книжка, ЕГН и трите си имена. На мнозина са им излезли актове, които или не съществуват, или са платени отдавна.

Такъв е и случаят на Станислав, който се оказа, че има задължения от 2005 година, когато всъщност дори е нямал шофьорска книжка. Това лесно може да се установи, защото тогава той е бил под 16 години, но срещу името му е записан дълг от 200 лева за пътно-транспортно нарушение.

„До миналата година нямах никакви задължения. Стреснах се, но предполагам имат някакъв проблем със системата“, разказва Станислав пред „Флагман“.

Подобно е и положението при Гергана, която решила да направи проверка в електронния сайт с данните на мъжа ѝ. Остана шокирана, когато видяла, че той има няколко санкции. Ченето ѝ буквално паднало, след като видяла, че половинката ѝ има да плаща 100 000 лева акт заради глоба от 1999 година! Сумата изглежда огромна, може да е в неденоминирани български лева, но може и да не е. Пълна загадка!

„В сайта излизат няколко глоби, които би следвало да са платени. Досега си е подновявал няколко пъти книжката и са му казвали, че няма задължения. Изведнъж излизат стариактове и то за такива пари. Платформата им явно не работи“, категорична е бургазлийката.

От МВР съобщиха, че в момента се тестват различни версии на системата и информацията се обновява. Не е изключено да има грешки, но те лесно ще бъдат изчистени, твърдят от КАТ.