close
България

Бургаските ученици ще показват знания в национално състезание по безопасност на движението

1

Ученици от V-ти до VII-ми клас от бургаските училища ще вземат участие в областна викторина „Да запазим децата на пътя“ на Националната програма за безопасност на движението на подрастващите. Събитието ще се проведе на 16 април, вторник, от 10.00 часа в зала „Георги Баев“ на Културен център „Морско казино“.

Отборите са от седем училища: ОУ „Елин Пелин“ – Бургас,  ОУ „Княз Борис I“ – Бургас, ОУ „Пейо Яворов“ – Бургас , ОУ „Христо Ботев“ – Сунгурларе,
ОУ „Св. Св. Кирил и Методий“ – Загорци, ОУ „Св. Св. Кирил и Методий“ – Обзор, СУ „Иван Вазов“ – Поморие.

Учениците ще решават теоретичен тест, тест за първа долекарска помощ и практическа задача по темата и ще подреждат пъзели на пътни знаци. Победилият отбор от днешната викторина ще участва в 3-ти кръг от националната викторина, който ще се състои през месец май в Смолян.

Грамоти и награди са осигурени от Центровете за личностно развитие в градовете Поморие, Несебър, Средец, Сунгурларе и Бургас.

Викторината се организира от РУО – Бургас и Център за подкрепа на личностното развитие – Бургас, със съдействието на Областна дирекция на МВР – Сектор „Пътна полиция“, Съюз на българските автомобилисти – Бургас и Български червен кръст -Бургас.