close
България

Бургаските читалища представят дейността си в своеобразен съботен фестивал с множество събития

1

В град Бургас, неговите квартали и съставните селища на общината от десетилетия функционира развита читалищна мрежа. Там се пазят традициите на региона, но се предлагат и много културни услуги, адекватни на днешното време. Бургаските читалища не работят формално и в това ще се убеди всеки, който откликне на тяхната покана за съботното събитие, наречено „От корена към необятното“. То ще се проведе в часовете след 10.30 в експоцентър „Флора“.

В този своеобразен фестивал-ревю бургаските читалища ще представят пред публика своята дейност. Ще видите и чуете изявите на четири театрални школи, детски вокални групи и индивидуални изпълнители, детски фолклорни певчески групи и танцови ансамбли, ателиета по рисуване, приложно изкуство и керамика, групи за стари градски и фолклорни  песни, музикални школи по пиано, китара и гайда, литературни студиа.

Метеоролозите предвиждат хубав съботен ден. Той ще е също така интересен и разнообразен за всеки, който посети ревюто на читалищната дейност в Бургас. Заповядайте!