close
България

Бургаският духов оркестър изнася коледен концерт в НХК

duhov-orkestyr-burgas

Бургаският духов оркестър с диригент Анастас Камиларов отправя покана към всички бургазлии да се включат в коледния концерт – матине, който музикантите ще изнесат по повод предстоящите празници. Той ще се проведе в Дома на нефтохимика на 15 декември, неделя, от 11.30 часа. Входът е свободен.

В празничния концерт на Бургаския духов оркестър участие ще вземат смесен хор и солисти от класовете по поп и джаз пеене в НУМСИ „Проф. П. Владигеров“ – Бургас.

В програмата зрителите ще чуят произведения на Джон Мос, Франк Лоезер, Мат Еми, Глен Милър, Хенри Бети, Роджър Холмс, Джеймс Петерик, Пол Кук и други.

Бургаският духов оркестър е професионален концертен състав с богат репертоар. Диригент на оркестъра до април 2014 година е Иван Ганев, до май 2018 е Христо Кожухаров, а сега музикантите са под ръководството на Анастас Камиларов.

От своето формиране досега съставът развива оживена концертна дейност – самостоятелни концерти в зала и на открито, участия в шоу програми, народни празници и веселия. Бургаският духов оркестър е носител на наградата „Златна лира“ на Съюза на музикалните и танцови дейци в България.