close
България

Бургаски деца отбелязват Седмицата на Европа

1

Няколко бургаски детски градини се включиха в отбелязването на Седмицата на Европа. Инициативата е посветена на предстоящото българско председателство на Съвета на ЕС през 2018 г. Тя ще продължи от 20 до 24 ноември, а нейни организатори са Община Бургас, Обществения дарителски фонд – Област Бургас и Центъра за подкрепа на личностното развитие.

„Вълшебство“, „Детелина“, „Надежда“, „Ран Босилек“ и „Х. К. Андерсен“ са детските градини, в които децата от трета и четвърта група  се запознават  с природните забележителности,  песните, танците, героите от приказките и  кухнята на една от европейските страни  Гърция, Португалия, Франция, Италия и Великобритания.

През Седмицата на Европа децата гледат презентации за страните,  рисуват, драматизират приказки, разучават характерни за всяка страна танци и се впуснат в кулинарно приключение.

Родителите също помагат дните на Седмицата да се превърнат в незабравимо преживяване за техните деца.

Кулминацията на проявата е на 29 ноември от 16,30 часа в Младежкия културен център, когато рисунките на палавниците ще бъдат подредени в изложба „Европа на белия лист“ и всяка от петте детски градини ще се представи със специално подготвена програма.

Общественият дарителски фонд – Област Бургас финансира всички дейности по време на Седмицата на Европа и заедно със съорганизаторите – Община Бургас и Центъра за подкрепа на личностното развитие е подготвил за всяка детска градина сертификати и награди.