close
България

Бургаски именици си направиха златна снимка пред Общината и се хванаха на дълго никулденско хоро

snimka

Честито на всички, които носят името на Св. Николай Чудотворец!

Стотици бургаски именици се включиха в превърналата се в традиция в последните години „златна“ снимка на площад „Атанас Сиреков“. Сред тях имаше хора на всички възрасти – от бебета до 100-годишния Никола Мечев.

Дядо Никола показа завиден младежки дух и ентусиазъм, а кметът Димитър Николов пожела на всички присъстващи да стигнат неговите години.

Имениците получиха значка с надпис „Аз имам имен ден на Никулден“, моряшко шалче и знаменца на Община Бургас преди заветния за поколенията кадър.

Моментът бе запечатан точно в 13.30 часа, а оригиналната фотография ще бъде изпратена за съхранение в Държавния архив.

Копие от златната снимка напълно безплатно ще получи всеки участник в нея, който посети утре след 13.00 часа павилиона на „Морски знаци“ на площад „Св. св. Кирил и Методий“. Дори да не успеете още утре да посетите павилиона, историческата кадър ще се раздава до 15 декември.

Веднага след това на площад „Атанас Сиреков“ се изви кръшно българско хоро. На него се хвана заместник-кметът на Бургас Йорданка Ананиева, както и ученици от бургаските училища, младите танцьори от фолклорния танцов ансамбъл към Професионална търговска гимназия, от ФТА „Никола Гинов“ и ПФА „Странджа“. Идеята за най-дългото никулденско хоро е на младежите от инициативата „Бургас харесва младите“.