close
Спорт

Бургаски каратисти с добро представяне на Европейското първенство по карате киокушин

1

Възпитаниците на бургаския клуб «КИОКУШИН СПИРИТ», с треньор двукратната световна шампионка на ката сенсей Гергана Апостолова, се завърнаха с престижни отличия от Европейско първенство по карате киокушин за мъже и жени на категории и Европейското първенство за юноши, девойки и ветерани.

Евгени Прудников стана вицеевропейски шампион за ветерани в категорията за мъже от 35 до 39 години. Валентин Желев се класира на 3-то място в кумите при юношите младша възраст.

Призови места спечелиха и други представители от българския отбор:

– Кирил Боев – 3-то място – мъже до 90кг.;

– Дилян Иванов – 3-то място мъже до 80 кг.;

– Мирослав Попов – вицеевропейски шампион – кумите младша възраст;

– Иван Ганичев – 3-то място – младежи.

Надпреварата се проведе в Двореца на културата и спорта във Варна. Европейското първенство бе организирано по инициатива на Международната карате организация киокушинкайкан (IKO), представлявана на първенството от директора на международния отдел – шихан Кацухито Горай, и със съдействието на Българската киокушин асоциация ИКО – България и Спортен клуб „ИЧИ ГЕКИ – ВАРНА“ с председател световния шампион шихан Емил Костов.

В първенството взеха участие 613 състезатели от 23 държави. Събитието беше закрито с тренировъчен семинар, воден от шихан Горай.