close
България

Бургаски командоси с благотворителна стрелба за децата на загиналите полицаи

1

Благотворително мероприятие на Съюз на българските командоси – мобилна група БУРЯ 2/08 Бургас събра 970 лв за децата.

Събитието беше под формата на стрелба за точност съвместно с ОД на МВР Бургас и с подкрепата на стрелбищен комплекс „Аполо“. В специална кутия за дарения всички командоси, членове на СБК и гости можеха да дарят средства за децата на загиналите полицаи.

Накрая бе подписан официален протокол и събраната сума се предостави на комисар Неделчо Рачев – началник на Охранителна полиция и КАТ” към ОДМВР Бургас.

Специално за благотворителното състезание пристигнаха командоси от мобилна група „Тюлен 1/03“ Варна. В стрелбата се класираха Борислав Бойчев – първо място, Христо Новаков – второ място и Илиан Симеонов – трето място.

„Тази инициатива е само част от съвместната ни работа с ОДМВР Бургас. Благодаря на всички гости, който дариха от своите средства и подпомогнаха коледния празник на децата да е по-хубав. Трябва да има повече такива инициативи и не само за деца има и много семейства в нужда, на които можем да помагаме. Това мероприятие се провежда ежегодно, но за първа година съвместно с ОДМВР Бургас“ каза командир Йорданка Лазаринова, мобилна група Буря 2 /08 Бургас към СБК.

2